12.11.2012

Vetää hiljaiseksi

Nimittäin nelosen ohjelma Vain elämää.   Nyt ohjelma vetelee jo viimeisiään ja harmikseni mä tajusin vasta nyt miten loistavasti ohjelmasta onkaan kyse. Erityistä mielenkiintoa ohjelmassa aluksi herätti se, että Kaija Koo ja Jonne Aaron on ohjelmassa mukana. Laitoinkin kokeeksi yhden jakson nauhalle ja se olikin sitten menoa.
Loput jaksot mitä mulla ei nauhalla ole, olen jälkeen päin katsonut netistä ja nyt huomasin, että jaksot uusitaan vielä tv:stä joten pakko on laittaa nauhalle, että pääsee vielä myöhemmin näitä fiilistelemään. 

Ohjelmassahan ideana on, että siinä on mukana seitsemän suurta suomalaista artistia: Kaija Koo, Jari Sillanpää, Katri Helena, Jonne Aaron, Erin, Neumann ja Cheek. Tosin täytyy myöntää, että aivan kaikkien artistien musiikki ei ole aivan juuri sitä mitä kuuntelen, mutta sehän tästä ohjelmasta tekeekin niin loistavan, kun jokainen artisti on erilainen ja jokaisella on omanlaisensa musiikki genre.

Kaija Koota on oikeeastaan tullut kuunneltua aika paljon, sillä osaan ulkoa monenkin kappaleen sanat. Nuoruus tulee monestakin kappaleesta mieleen, kun niitä on silloin tullut enemmäkin kuuneltua. Negative kuuluu myös menneisyyten jolloin kuuntelin sitä, mutta nykyään Jonne Aaron ja suomalaiset kappaleet on se juttu. ♥  Mulla meinasi sydän pakahtua, kun yksi Kaija Koon lempikappaleista on ollut mulle Kylmä ilman sua ja se saatiin kuulla Jonne Aaronin esittämänä. Tässä esimerkkinä kaksi artistia joista pidän aivan älyttömästi juuri sen vuoksi, että molempien lauluääni on ihana, esiintyminen herkkää ja koskettavaa mikä ennen kaikkea tärkeintä on kappaleiden sanat ja tekstin sisältö.
  
Viime jaksossa Jonne Aaron kertoi katastrofaalisesta vuodestaan. Hän sanoi uskovansa ihmisen elämän kulkevan seitsemän vuoden sykleissä. Viime vuonna tuli seitsemän vuotta kun ensimmäinen levy julkaistiin, yhdeksän vuotta kestänyt parisuhde päättyi, alkuvuodesta menehtyi rakas ja Jonnelle tärkeä isoäiti, kitaristi lähti bändistä ja terveys alkoi reistailla ja tuli sairaalareissuja... "Oli pakko nostaa kädet pystyyn, päästä käsijarru pois, vaihtaa vapaalle ja antaa kelkan mennä suoraan lepikköön." Kaikki huipentui siihen, kun hän meni pankkiin 27- vuotiaana tekemään testamentin. "Uskoin 27 vuoden kiroukseen ja olin varma, että kuolen."

Tämän jälkeen Katri Helena lauloi oman versionsa Jonne Aaronin Still Alive kappaleesta eli suomennettuna Elossa taas. Katri Helena ei kuulu ollenkaan siihen musiikkin mistä pidän, mutta silti täytyy sanoa, että uskomatonta.Eniten jokaisessa jaksossa odotan lounasta ja päivällistä jolloin artistit laulavat omat versionsa päivän artistin kappaleista. Ohjelma on uskomattoman koskettava ja herkkä ja artisteista on saanut aivan erilaisen kuvan ohjelman perusteella. Onko teistä kukaan katsonut ohjelmaa ja tykästynyt siihen samoin kuin mi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti